Wat zijn de voordelen van cryolipolyse (vet bevriezen)?

Er zijn veel verschillende behandelingen of operaties mogelijk om van vet af te komen. Denk bijvoorbeeld aan liposuctie. Wij bieden de non-operatieve behandeling cryolipolyse aan. Cryolipolyse of cryotherapie is dé nieuwste methode van het verwijderen van vet zonder dat je daar een operatie voor nodig hebt! Door het bevriezen van vet, sterven de vetcellen af en worden deze vervolgens op een natuurlijke manier afgebroken door het lichaam. Hierdoor kunt u op selectieve delen van uw lichaam hardnekkig vet permanent aanpakken met een blijvend resultaat. Wat zijn de voordelen van cryolipolyse ten opzichte van andere methodes om van uw vet af te komen?

Vet bevriezen geeft blijvend resultaat

Door het vet bevriezen sterven de vetcellen op de behandelde plek dus af. De dode vetcellen worden in de periode na de behandeling door het lichaam afgevoerd. Dit proces kan tot 16 weken na de behandeling doorgaan. Dit betekent dat er dus geen vet meer ogeslagen kan worden in de zones die behandeld zijn! Maar het is erg belangrijk om na de behandeling gezond te blijven eten, veel water te drinken en voldoende te blijven bewegen. Het is namelijk niet zo dat er geen nieuwe vetcellen kunnen ontstaan wanneer u een ongezonde levensstijl leidt.

Geen herstelperiode

Cryolipolyse is een relatief snelle behandeling. De behandeling zelf duurt slechts 40-60 minuten en doordat het een non-chirurgische ingreep is heeft u ook geen hersteltijd. Bij andere behandelingen om vet te verwijderen, zoals liposuctie heeft u namelijk wel een periode van herstel nodig. Na een behandeling van cryolipolyse kunt u dus uw normale bezigheden hervatten en bijvoorbeeld gewoon weer aan het werk gaan!

Pijnloze behandeling

Bij een behandeling van cryolipolyse is helemaal geen verdoving of andere medicatie nodig. De eerste 5-10 minuten van de behandeling zult u een koud gevoel ervaren op de plek waar we de applicators plaatsen. Hierna zullen de weefsels verdoofd aanvoelen door de bevriezing en voelt u verder niets. U kunt dan de rest van de behandeling rustig iets voor u zelf doen of even lekker ontspannen.

Geen littekens bij vet bevriezen

Dankzij de methode die wordt gebruikt voor het vet bevriezen in cryolipolyse is er geen operatie nodig. We snijden dus niet in uw huid, wat bij een behandeling zoals liposuctie wel gebeurd. Dit maakt deze methode een stuk veiliger en dat betekent ook dat er geen kans is op verdere complicaties.

Heel gericht behandelen

Een groot voordeel van cryolipolyse is dat we bepaalde probleemzones heel specifiek kunnen aanpakken en behandelen. Wanneer u bijvoorbeeld buikvet of cellulites heeft die u met sporten maar niet weg krijgt, kunnen met cryolipolyse behandeld worden.

Kwaliteit van de huid kan verbeteren

Naast het vernietigen van vetcellen, zorgt een cryolipolyse behandeling ook voor de versteviging van de huid rondom de behandelde plek! Omdat het afsterven en afvoeren van de vetcellen zo’n lang proces is, tot wel 16 weken, heeft uw huid rondom het behandelde gebied de kans om zich langzaam aan te passen aan de nieuwe situatie en zich terug te bewegen naar uw nieuwe slankere vormen! Hierdoor heeft de behandeling een liftende werking!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang leuke afslank tips, aanbiedingen en een eenmalige kortingsvoucher!

Je bent succesvol ingeschreven