Tips voor een gezonde levensstijl

Wanneer je voor een cryolipolyse behandeling hebt gekozen en je eindelijk het (gezonde) gewicht hebt bereikt waarbij je lekker in je vel zit, is er één ding erg belangrijk om rekening mee te houden. Dat is namelijk het volgen van een gezonde levensstijl na een cryolipolyse behandeling. Dat is cruciaal! De vetcellen sterven bij het vet bevriezen namelijk af en worden afgevoerd door het lichaam, maar het is niet zo dat nieuwe vetcellen zich niet kunnen ontwikkelen! Om het ontstaan van nieuwe vetcellen te voorkomen, is een gezonde levensstijl dus van groot belang! Maar wat is nou eigenlijk een ‘gezonde levensstijl’ en hoe houdt je dat vol? Wij geven je een aantal basis tips!

Zorg voor voldoende beweging!

Bewegen is ontzettend belangrijk bij een gezonde levensstijl. Voldoende beweging draagt bij aan een goede gezondheid, sterke botten en een gezond gewicht. Het advies voor volwassenen is om minstens 150 minuten matige of zwaar intensieve inspanning per week te verrichten en daarnaast ook minstens 2x per week spier- en botversterkende activiteiten. Ga bijvoorbeeld iedere dag in ieder geval een stuk wandelen, hardlopen of fietsen! Doe wat jij leuk vindt qua beweging en wat bij jouw dagelijkse routine past. Voorkom bijvoorbeeld ook dat je te veel stil zit. Als je veel zit verwerkt het lichaam voedingsstoffen namelijk op een andere manier. Veel zitten is natuurlijk niet te ontkomen bij een 9 tot 5 kantoorbaan… Maar ga bijvoorbeeld in de pauze een ommetje maken, sta om de twee uur even op of ga een uurtje naar de sportschool in de avond!

Een gezonde levensstijl betekent gezond eten

Om een gezond gewicht te behouden en de aanmaak van nieuwe vetcellen te voorkomen, is een gezond eetpatroon een van de belangrijkste dingen! Probeer om heel gevarieerd te eten om van alle verschillende voedingsstoffen voldoende binnen te krijgen! Kies ervoor om vooral verse, plantaardige en niet bewerkte producten centraal te laten staan in jouw voedingspatroon. Belangrijk is ook om ervoor te zorgen dat je iedere dag ten minste 250 gram groente én 250 gram fruit binnenkrijgt voor voldoende vitaminen en mineralen.

Dit betekent echter niet dat je jezelf dingen moet verbieden. Je zal een gezonde balans moeten vinden in jouw voedingspatroon die je bij wijze van spreken heel je leven vol kunt houden. Kies daarbij dus vooral voor niet-bewerkte producten, maar verbied jezelf tegelijkertijd niet om eens in de zoveel tijd eens te genieten van die zak chips. We zijn namelijk op zoek naar een gezonde LEVENSstijl en geen crashdieet. Wanneer je jezelf niets verbiedt, maar wel 80% van de tijd bewuste keuzes maakt in je voeding, zal je op den duur ook merken dat je steeds minder behoeften krijgt naar die zak chips.

Voldoende slaap en ontspanning

Voor een goede werking van het lichaam en het brein is genoeg slaap en ontspanning erg belangrijk. Ook zorgt het voor de vermindering van stress. Stress is een van de grootste boosdoeners als het gaat om je fysieke- en mentale gesteldheid. Om stress zo veel mogelijk te beperken is genoeg slaap en ontspanning dus ook van belang.

Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich van alle fysieke activiteiten en komen de hersenen tot rust. Wanneer je te weinig slaapt heb je kans op een minder goed afweersysteem, verminderde concentratie en een groter risico op gezondheidsklachten zoals overgewicht en depressie. Na een goede nachtrust ervaar je minder stress, beter herstel van spieren, minder negatieve gevoelens, een productievere houding, een beter geheugen en een betere concentratie! Zoals je ziet is een genoeg slaap dus ontzettend belangrijk! Een slaap van 6,5 tot 8 uur wordt gezien als een goede nachtrust, dus probeer iedere dag minimaal 6,5 uur te slapen.

Daarnaast is ontspanning naast inspanning ook erg belangrijk om gezond door het leven te gaan. Naast werk is het belangrijk dat je regelmatig even de tijd neemt voor jezelf om iets voor jezelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan hobby’s of andere bezigheden waar jij blij van wordt! Dit zorgt voor ontspanning en daarmee dus ook minder stress!

Matig het alcoholgebruik

Overmatig gebruik van alcohol is niet goed voor de gezondheid. Naast dat alcohol überhaupt al een giftige stof is, leidt het vaak ook tot een slecht voedingspatroon, een te hoge bloeddruk, verzwakte hartspier en een gestoorde vetstofwisseling. Het is daarom belangrijk om matig te zijn met je alcoholgebruik. Matig alcoholgebruik wil zeggen dat je één glas per dag en niet alle dagen van de week kan drinken. Bij die hoeveelheid maakt alcohol het risico op een hartziekte juist kleiner. Matig alcoholgebruik bevordert de aanmaak van goed cholesterol. Daarbij komt dat de bloedplaatjes minder snel zullen gaan klonteren, waardoor er minder kans is op stolsels.

Stop met roken voor een gezonde levensstijl

Over het algemeen weten we dat roken niet bevorderlijk is voor de gezondheid. Maar het is waarschijnlijk nog schadelijker voor het lichaam dan je in eerste instantie misschien denkt. Het verhoogt bijvoorbeeld de kans op longziektes zoals astma en COPD, longkanker, hart- en vaataandoeningen en beroertes. Daarnaast vermindert roken de conditie, waardoor het je sportprestaties ook erg beïnvloedt. Sommige mensen beweren dat roken goed is om af te vallen, omdat het je stofwisseling verhoogt. Dit is waar, maar sigaretten maken tegelijkertijd ook dat de vetopslag anders verloopt. Roken stimuleert namelijk juist de vetopslag op de buik! Als je buikvet kwijt wilt, kun je dus beter stoppen met roken. Er zijn veel gezondere en betere manieren om je metabolisme te versnellen. Al met al heeft stoppen met roken heeft altijd zin om je gezondheid te verbeteren, zelfs als je al jaren rookt. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang leuke afslank tips, aanbiedingen en een eenmalige kortingsvoucher!

Je bent succesvol ingeschreven